Fyiotherapie Wassenaar

Fysiotherapie

 

Als je vaak last hebt van je spieren of gewrichten is het verstandig om eens een afspraak te maken met een fysiotherapeut. Een fysio kan jou door middel van de juiste behandeling van je pijn verlichten of verhelpen. Hoe snel dit zal gaan hangt van verschillende dingen af. Zo heb je zelf ook erg veel invloed op je herstelproces. Lees in dit blog hoe je je herstel op een positieve manier kan beïnvloeden.

 

Thuis oefeningen doen

 

Als het goed is krijg je van de fysio een aantal oefeningen mee die je thuis kan gaan doen. Hoe beter je deze oefeningen doet, hoe groter de kans is op een snel herstel van je lichaam. Plan hier elke dag de nodige tijd voor vrij en probeer je meegegeven oefeningen op een vast moment te doen, zodat je het niet snel zal vergeten.

 

Gezond eten

 

Als je gezonde voeding tot je neemt zal dit ook helpen bij het sneller herstellen van je lichaam. Zo zorgt de juiste voeding voor goede bouwstoffen voor je spieren en gewrichten. Zwaar en ongezond voedsel doet er vaak lang over om te verteren waardoor het grootste deel van je lichaamsenergie gaat naar het verwerken van deze voeding en daardoor minder naar het herstel van je lichaam. Zo hangt alles in je lichaam met elkaar samen.

 

Positieve instelling 

 

Je geest en lichaam hebben veel invloed op elkaar. Zo zal je als je het gevoel hebt dat je gaat genezen de kans dat je lichaam zal gaan herstellen ook een stuk groter zijn. Als je positieve gedachten hebt komt je lichaam in een betere staat en is zo beter in staat tot genezing. Oefen dus met het hebben van een positieve mind set. Zo kan je elke ochtend als je wakker wordt of elke avond voor je gaat slapen een paar positieve affirmaties opschrijven of uitspreken. Zo heb je meer invloed op je herstelproces dan je vaak zal denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *