Welke voordelen aan het op vakantie gaan in een stacaravan?

Als je van kamperen houdt dan sta je elke vakantie eigenlijk terug voor dezelfde keuze: nemen we een tent, een mobilhome (camper) of een stacaravan? De meeste campings bieden plaats aan alle drie. Er zijn ook camperverhuurbedrijven dus zelfs als je die niet wil kopen kan je hem nog last minute huren. En veel campings verhuren tegenwoordig heel mooie en grote tenten die behoorlijk comfortabel zijn. Maar toch is een stacaravan soms nog de meest comfortabele oplossing.

Dat is vooral zo als je bijvoorbeeld met een groot gezin op reis gaat, met huisdieren of als je graag in de natuur zit met toch alle comfort van thuis.

Een groot gezin

Stel dat je als koppel met drie kinderen wil gaan kamperen dan is het vrijwel onmogelijk om met z’n allen in een camper/mobilhome te slapen. Je kan natuurlijk wel een tent naast de mobilhome zetten maar op regendagen of als het ’s avonds wat kouder wordt is het toch maar krap als je met z’n allen in de camper wil zitten. Hetzelfde probleem heb je als je in één of meerdere tenten wil slapen.

Een grote stacaravan met twee slaapkamers is dan ideaal. Als de kinderen ’s avonds gaan slapen kan je zorgeloos nog wat zitten praten of tv-kijken zonder dat je schrik moet hebben dat je ze gaat wakker maken. Als het een koude zomer is kan je ‘s nachts zelfs de verwarming aanzetten en als het een erg hete zomer is dan kan je eventueel een stacaravan huren met airco of je kan er zelf een mobiele airco inzetten. Over het algemeen zijn de meeste stacaravans ook beter geïsoleerd tegen hitte of koude dan campers.

Het is bovendien heel veel gemakkelijker om te koken voor een groot gezin in een echte keuken dan in het keukentje van een camper. En als je enkel een tent en een gaspitje hebt dan zal je waarschijnlijk heel veel uit eten gaan want probeer daar maar eens voor vijf personen eten op te maken.

Kamperen is comfortabel met een camper
Met huisdieren

Als je je hond of kat niet bij iemand kan of wil achterlaten tijdens de vakantie is een camping een goede bestemming. In hotels betaal je vaak een dure toeslag hiervoor en bovendien mag je in de meeste hotels je huisdier niet in de kamer laten als je weggaat. Je dier zal zich ook veel gelukkiger voelen als het een beetje natuur rondom zich heeft en niet in één kamer moet opgesloten zitten. Maar, er is één grote maar, heb je er al over gedacht wat je je met je hond of kat gaat doen als je een tent of camper hebt en je wil op een erg hete zomerdag even een excursie of boodschappen doen? Je kan je dier dan onmogelijk achterlaten, je kan het zelfs niet in de auto laten… In een stacaravan daarentegen laat je gewoon de raampjes op een kier en je huisdier zal het perfect naar z’n zin hebben terwijl jij onbezorgd op stap kan gaan.

Alle comfort

Een moderne stacaravan biedt alle comfort dat je thuis ook hebt, enkel op een waarschijnlijk wat kleinere oppervlakte: een echt bed, televisie, soms internet, een keuken, douche, toilet… Dat is niet te vergelijken met zelfs de duurdere modellen campers. Kortom, de perfecte keuze voor wie van natuur én comfort houdt!

 

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>