Wat zijn de Camping trends in 2015?

Kamperen heeft in de afgelopen decennia natuurlijk een geweldige evolutie doorgemaakt. Waar mensen vanaf eind jaren ’60 het plezier ontdekten om op vakantie te gaan in contact met de natuur en tegen een laag budget blijft dat contact met de natuur ook in het nieuwe millennium de grote aantrekkingskracht van campings maar kan je tegenwoordig ook opteren voor meer luxueuze (en dus iets duurdere) verblijven. Bovendien zijn de campings heel gediversifieerd geworden.

Meer luxe

Vroeger hadden de meeste campings enkel plaatsen voor tent of camper, enkele eenvoudige sanitaire voorzieningen en eventueel een speel- of sportterrein. Tegenwoordig vind je dit soort campings niet zo gemakkelijk meer, al bestaan ze nog wel voor de liefhebbers van traditioneel kamperen. De afgelopen dertig jaar zijn de meeste campings echter zwaar beginnen investeren in het uitbreiden van hun aanbod en het verhogen van het comfort.

Zo hebben de meeste campings tegenwoordig minstens een aantal stacaravans of bungalows waar je dan kan verblijven midden in de natuur maar toch met alle comfort van thuis. Ze beschikken over één of twee slaapkamers, een gezellig salon, een kleine badkamer en meestal een open keuken.

Meer originaliteit

Toen campinguitbaters merkten hoeveel succes deze bungalows hadden zijn ze gaan kijken hoe ze origineel en vernieuwend konden blijven in hun aanbod. Voor heel veel mensen zal een standaardbungalow in een mooie omgeving voldoende zijn maar er is ook een groep reizigers die op zoek is naar een meer originele vakantie-ervaring.

Dat was de afgelopen jaren al een trend maar in 2015 gaat het zich echt doorzetten. Er zijn steeds meer campings die verblijven aanbieden in boomhutten, yourts, of speciaal op maat gemaakte tenten met alle comfort. Er zijn zelfs campings die zich helemaal omgeschakeld hebben naar themacamping waar je je dan in een indianendorp of een nomadisch kamp kan wanen. Ze bieden daarbij wel een aantal aspecten van deze culturen aan maar campinguitbaters beseffen gelukkig ook wel dat de gemiddelde vakantieganger iets meer comfort verwacht. Dus worden er echte bedden in de verblijven geplaatst, wordt alles perfect geïsoleerd tegen regen en wind, zijn er elektriciteitsaansluitingen en wifi…

Meer respect voor de natuur

Een andere trend die zich meer en meer aan het doorzetten is zijn de eco-campings. Daar wordt getracht comfort voor de gasten te verzoenen met een totaalrespect voor de natuur. Vaak zijn dit soort campings ook heel rustig en organiseren ze een heel andere vorm van animatie en entertainment dan de meer traditionele campings.

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>