Een weekje in de Ardennen op Camping Bertrix

Voor onze jaarlijkse vakantie dit jaar wilden we met ons gezin wel eens wat anders dan zon en zee. De kinderen zijn ondertussen wat groter en een hele dag op strand spelen begint ze al gauw te vervelen. Bovendien zijn Alex en Remy ondertussen oud genoeg om al eens mee te gaan op een lange fiets- of wandeltocht of andere wat meer avontuurlijke activiteiten te ondernemen. En ook ik en m’n vrouw wilden dit jaar wel eens iets helemaal anders… dat werd dus Camping Bertrix in het hart van de Ardennen.

Deze prachtige viersterrencamping werd onze keuze omdat we op verschillende kampeerwebsites foto’s hadden gezien en commentaren van gebruikers die ons allemaal heel positief leken. De camping zag er erg kindvriendelijk uit, beschikt over twee verwarmde zwembaden, tennis- en volleybalvelden, een petanque, een basket- en een voetbalterrein. Hier zouden de jongens zich duidelijk niet vervelen!

Kampeervakantie vorig jaar
Eigen tent of een huurtent?

Nu moesten we enkel nog beslissen of we met onze eigen tent zouden gaan of ter plekke een tent of mobilhome zouden huren. Uiteindelijk kozen we voor onze eigen tent omdat we die comfortabel genoeg vinden maar het is de moeite te vermelden dat de camping bijvoorbeeld leuke Plop-familietenten verhuurt aan heel redelijke prijzen. We boekten een plaatsje voor de laatste twee weken van juli, dat is denk ik wel de periode van het jaar waarop je in de Belgische Ardennen het meeste kans hebt op zonovergoten dagen en zomerse temperaturen.

Die zomerse temperaturen hebben we trouwens inderdaad gehad, van de eerste tot de laatste dag, met af en toe misschien wat wolkjes of eens een verfrissend regenbuitje tussendoor maar over het weer mochten we zeker niet klagen. We vonden de camping ook ideaal gelegen om uitstappen te doen naar de mooie historische stadjes Bastogne of Bouillon waardoor je zelfs op een regendag altijd wel een excursie kan plannen, een museum bezoeken… in één van deze steden.

Mondje Frans

De kinderen hebben het volgens mij heel erg naar hun zin gehad. Er waren veel andere families met kinderen: Nederlanders, Vlamingen en Walen dus er werd veel Nederlands gesproken maar nu ze hun eerste Franse lessen op school gekregen hebben konden ze deze ter plekke ook eens in de praktijk brengen!

Wij hadden ons ingeschreven bij de Club Actif om mee te kunnen doen met de door hen georganiseerde mountainbiketochten, echt een aanrader! Mocht je niet zo van mountainbiken houden organiseren ze trouwens ook kayak- en survivaltochten. Heel gemotiveerde en vriendelijke begeleiders trouwens.

Hartelijke ontvangst

Ook het personeel van de camping zelf was uitermate vriendelijk en hartelijk, altijd klaar om ons toeristische info of praktische tips te geven wanneer we dat nodig hadden. Het terrein en de voorzieningen werden goed onderhouden en proper gehouden, iets wat toch heel belangrijk is op een camping maar jammer genoeg niet altijd en overal het geval is.

Kortom een fantastische vakantie en we dromen er nu al van om volgend jaar terug naar camping Bertrix te komen!

 

Leave a Reply


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>